Wyżywienie przygotowuje na miejscu Zakład Gastronomiczny Janina Szwejkowska z Białogardu.

Podstawowe wyżywienie

Podstawowe wyżywienie składa się z wydawanych posiłków:

Posiłek Godzina
I  śniadanie 07.00
II śniadanie dla niektórych diet 10.00
obiad 13.00
podwieczorek  dla niektórych diet 16.00
kolacja 18.00

Diety

W skład w/w wyżywienia wchodzą różnorodne diety:

  • dieta podstawowa
  • wątrobowa
  • cukrzycowa
  • nerkowa
  • ziemniaczana
  • mleczna
  • mleczno-płynna
  • niskobiałkowa
  • kleiki
  • wg zaleceń indywidualnych.

Wartość kaloryczna

Wartość kaloryczna całodziennego wyżywienia wynosi minimum 2300 kalorii.

Dzienne racje pokarmowe

Dzienne racje pokarmowe wyrażone w produktach wynoszą:

Racja Waga / szt.
produkty zbożowe 330 g
mleko i produkty mleczne 900 g
jaja 3/4 szt.
mięso, wędliny, ryby 175 g
masło 35 g
inne tłuszcze 25 g
ziemniaki 300 g
warzywa, owoce obfitujące w karoten 150 g
inne warzywa i owoce 320 g
strączkowe suche 3 g
cukier i słodycze 65 g